Menu

DRIFT - probă sportivă, unde parcurgerea traseului se realizează prin supravirare în mod intenţionat, folosindu-se acceleraţia, frâna și direcţia, pilotul reuşind astfel să obţină controlul autovehiculului. Controlul acestuia se face în derapaj permanent, în unghi față de axul traseului prestabilit.

COMPETIȚIE DE DRIFT - concurs automobilistic, care constă în parcurgerea de către piloți a unui traseu în drif

Tipuri de autoturisme

Pot participa și pot puncta în campionatul Național și sportivii străini în același regim ca și sportivii români (licențiați FRAS sau de organisme recunoscute de FRAS). Posesorilor de licențe naționale valabile, emise de o autoritate sportivă a unui stat membru al Uniunii Europene, li se va elibera licența FRAS după o procedură specială de echivalare, sau în baza acordurilor bilaterale în vigoare între FRAS și autoritățile respective

Piloții de drift minori (minim 14 ani) sunt admiși în competiție pe baza unei declarații pe propria răspundere a tutorelui legal

La competițiile de Drift – etape ale CND – sunt autorizate să participe numai autovehicule cu tracțiune spate, care au o masă de maxim 3500 kg, în stare de funcționare (la Federația Română de Automobilism Sportiv COMISIA NAȚIONALĂ DE DRIFT inspecția tehnică), ce îndeplinesc condițiile de dotare minim obligatorii, stipulate în Art. 1.3.3. din regulament și Anexa A (privind Roll cage) potrivit clasei din care fac parte

Echipamente de protecție

DOTĂRI MINIME ALE VEHICULELOR

Nu sunt permise: a. joc în caseta de direcție; b. elementele de caroserie nefixate corespunzător; c. parbriz care prezintă fisuri; d. scurgeri de lichide de orice fel.

AUTOVECHICULE PARTICIPANTE LA CLASA „SEMI-PRO” a. instalație de stingere cu minim două duze omologată FIA; b. acumulator cu bornele izolate; c. în cazul lipsei geamurilor laterale, este obligatorie plasa omologată FIA și casca integrală; d. orice rezervor / recipient care conține lichide va fi separat de habitaclu; e. scaunele, acumulatorul și rezervorul de combustibil vor fi asigurate; nu sunt permise jocuri la prinderi; f. scaunele pot avea șină culisantă; g. centurile vor fi prinse în inele înșurubate în talpa din oțel sau în prinderile originale pentru centuri ale autovehiculului (dacă acestea corespund ca și amplasament); h. centurile vor avea prindere în minim patru puncte cu o lățime de 3"; i. scaune cu susținere laterală și orificii pentru trecerea centurilor (laterale câte una și spătar două); j. roțile vor fi acoperite pe toata lățimea de aripi sau elemente de caroserie tip „overfender”; k. este obligatorie funcționarea lămpilor de frână; l. cârlig de remorcare față și spate (fix sau flexibil); m. roll cage conform Anexa A; n. prelata de lucru trebuie să aibă o dimensiune care să depașească dimensiunea mașinii cu 1 metru pe toate laturile acesteia.

AUTOVEHICULE PARTICIPANTE LA CLASA „PRO” a. instalație de stingere cu minim două duze omologată FIA; b. acumulator cu bornele izolate; c. cablu curent cu acționare interior și exterior. Trebuie să întrerupă alternatorul sau/și să oprească motorul; d. în cazul lipsei geamurilor laterale sau în cazul geamurilor cu macara funcţională, este obligatorie plasa omologată FIA și casca integrală; e. orice rezervor/recipient care conține lichide va fi separat de habitaclu; f. scaunele, acumulatorul și rezervorul de combustibil vor fi asigurate; nu sunt permise jocuri la prinderi; g. scaunele cu prindere fixa sau cu şina culisantă omologată FIA; h. centurile vor fi prinse în inele înșurubate în talpa din oțel (omologare FIA); i. centurile vor avea prindere în minim patru puncte cu o lățime de 3", omologate FIA; j. scaune omologate FIA, recomandabil cu sistem Hans; k. roțile vor fi acoperite pe toata lățimea de aripi sau elemente de caroserie tip overfender; l. este obligatorie funcționarea lămpilor de frână; m. bandă de leduri roșii (conectate la lampa de frână) montate pe luneta și parbriz; n. cârlig de remorcare fata și spate (fix sau flexibil); o. roll cage conform Anexa A; p. prelata de lucru trebuie să aibă o dimensiune care să depașească dimensiunea mașinii cu 1 metru pe toate laturile acesteia.

NORMELE DE SECURITATE ALE PILOŢILOR 3.3.8.1 Pentru piloții participanți la Clasa „Semi-Pro”: a. combinezon, ghete și mănuși recomandabil cu omologare FIA - norma 8856-2000. Se recomandă cagulă și underwear (bluza, pantalon și șosete) cu omologare FIA - norma 8856- 2000; b. cască: obligatoriu minim ece dot, recomandabil omologare FIA; Federația Română de Automobilism Sportiv COMISIA NAȚIONALĂ DE DRIFT c. recomandabil sistem Hans. 3.3.8.2 Pentru piloții participanți la Clasa Pro a. combinezon, ghete și mănuși cu omologare FIA - norma 8856-2000. Se recomandă cagula și underwear (bluza, pantalon și șosete) cu omologare FIA - norma 8856-2000; b. casca: obligatoriu minim ECE DOT, recomandabil omologare FIA (obligatoriu din 2018); c. recomandabil sistem Hans.

Cum pot participa

-

Go to top
2018- 2020 Dynamic. Toate drepturile rezervate.